• De Gelderlander, november 2011

  Klinkhamer lonkt naar het Louvre


 • European Contemporary Artists

  Een mooie uitgave van Bubble Projects met een overzicht van hedendaagse kunstenaars. Ik heb er, met een aantal schilderijen, ook een plek in gekregen.


 • De helft van 8 is 3

  In de natte ondergrond van mijn schilderijen kras ik woorden en zinnen. Deze zijn bijna niet leesbaar. Als beeldend kunstenaar vind ik het beeld belangrijker. De bundel bevat de uitgewerkte en volledige teksten. Te verkrijgen bij mij voor 15 euro.


 • Gerijpte jeugdJa. Soms zelfs heel oud: de hoofdpersonen

  Oud? Ja. Soms zelfs heel oud: de hoofdpersonen in dit boek zijn tussen de 74 en 94 jaar. Hun lichaam hapert wel eens. Maar hun geest is scherp en jeugdig. Vier beeldend kunstenaars, een galeriehouder, een musicus, een interieurarchitect en een oud museumdirecteur vertellen hoe kunst hun geest in beweging houdt. Kunst maken, van kunst genieten, anders laten gelen in (hun) kunst. Zij kijken (en luisteren) op een niet-alledaagse manier naar de werkelijkheid, vanuit verwondering en verbeeldingskracht. In openhartige interviews bezinnen zij zich op de weg die zij hebben afgelegd en nog altijd aan het afleggen zijn. Afkomstig uit alle windstreken wonen zij sinds jaar en dag in Gelderland, maar de horizon van hun werk ligt ver voorbij de provinciegrenzen. En met hun gedrevenheid en levenservaring vormen zij een inspiratie voor alle generaties. Het betreft: Marianne Hselhoff, Anne Mie Emons, Loek Klinkhamer, Eugene Terwindt, Hildegard Ruberg, Liesbeth Brandt Cortstius, Jan van Rossem en Johan de Haas.

  Schrijfster: Inez van der Spek

  Boek onder andere te koop bij bol.com

  Uitgave 2018