Kunstenaarssymposium in Oostenrijk

Eind augustus heb ik deelgenomen aan een kunstenaarssymposium in Oostenrijk, Werfenweng, in de buurt van Salzburg. De 10 deelnemende kunstenaars hebben ieder een kunstwerk van hout in de openbare ruimte gemaakt. Deze werken, op een open terrein nabij het centrum, blijven daar staan. Deelnemers waren Erwin Maria Hafner (Oostenrijk), Elsa Martini (Albanie/Oostenrijk), Herman Lohe (Zweden/Londen), Adel Kiss (Hongarije), Adrian Martini (Albanie), Kim Sung Heun (Zuid Korea), Klaus Joachim Keller (Duitsland/Oostenrijk), Ingrid Fili (Albanie), Stephan Hafner (Oostenrijk) en ikzelf dus uit Nederland. Het waren twee prima weken, een goede samenwerking en leuke contacten. Het resultaat was een mooie expositie.

 

'Ik heb mijn werk de naam ‘Zimmer 3’ gegeven. 
De bedoeling: Een typisch Nederlandse gewoonte: veel families sluiten 's avonds hun gordijnen niet en geven buren en voorbijgangers een inkijk in hun huiselijk leven.
Als Nederlands kunstenaar geef ik toe aan deze gewoonte. Ik ga zelfs verder: ik zet mijn kamer, Zimmer 3, buiten neer in de natuur, zodat iedere bezoeker er binnen kan lopen.
De deur is gesloten, maar er zijn geen muren en gordijnen. Mijn kamer is sober ingericht, want ik geef niet teveel van mijzelf prijs. Wel kunt u een gedicht van mij lezen, geschreven op de tafel. Ieder toeschouwer kan de kamer zelf verder inrichten. Mijn belangrijkste zaken bevinden zich in Zimmer 1 en 2, maar die houd ik voor u gesloten.'