Loek Klinkhamer (1941)

Ik woon en werk in Arnhem. Soms werk ik in een groot atelier in Oostenrijk.

Mijn werk is niet onder één noemer te vangen. De tekeningen, etsen, werken op papier, schilderijen op paneel en linnen laten in onderwerp, techniek en formaat een grote verscheidenheid zien. Maar hoe verschillend ook, deze werken dragen duidelijk mijn handschrift. 

Ik werk zonder vooropgezet plan.  Als ik met een schilderij begin, schiet 'het' de ruimte in totdat alles de juiste plek heeft. Ik herontdek materialen, 'speel' met het beeld dat ontstaat, haal weg, schilder over, schuur weg. Het is iedere keer een experiment met materiaal en techniek.  Hoe ik dat doe zal ik nooit prijs geven, evenals de onleesbare stukjes van mijn gedichten die veelvuldig voorkomen in mijn schilderijen.

Verwondering en bewondering over het leven om mij heen is een ontdekkingstocht en een leidraad in mijn schilderijen. In mijn werk kan ik door het samenspel van gedachten, vorm, kleur en materiaal goed uitdrukken hoe het leven aan mij voorbij trekt. Ik ben dan ook 24 uur per dag in mijn hoofd aan het schilderen. De toeschouwer ziet de verrassende uitkomst.

Mijn schilderijen krijgen zelden een titel. Ik ervaar dat als te veel invloed op de kijker. Deze kan  zelf invulling geeft aan wat hij of zij ziet. De kunstwerken zijn belangrijker en interessanter dan (de gedachten van) de kunstenaar.

Exposities zowel in binnen als buitenland waaronder in de Salon van de Société Nationale des Beaux-Arts in het Louvre in Parijs en in Stockholm, Malmö, Kopenhagen, München en diverse plaatsen in Oostenrijk. In Oostenrijk heb ik deelgenomen, samen met 9 internationale kunstenaars, aan een project Kunst in de openbare ruimte. 

U kunt altijd geheel vrijblijvend, bij mij thuis komen kijken.  Bel +31(02)6-3230844/0629008717

Voor deze website is een greep gedaan uit mijn vele kunstwerken.  

KvK 09221618