Workshop schilderen en tekenen in Oostenrijk

Tijdens deze workshop neem ik je mee in het laboratorium van mijn verbeelding. 

Ik laat je kennis maken met mijn 40-jarige kennis van en ervaring met materialen, vormen, technieken en kleuren wat heeft geleid tot herkenbare Klinkhamer-schilderijen. Hoe verschillend ook, mijn werken dragen duidelijk mijn handschrift. Ik herontdek materialen, 'speel' met het beeld dat ontstaat, haal weg en schilder bij. Ik maak vooraf geen schetsen, bij mij is het intuïtie en inspiratie van het moment. Het schilderen is een constante wisselwerking tussen mijzelf, mijn omgeving en de verbeelding. Het is een voortdurende ontdekkingstocht. Dat proces van ontdekken wil ik je in de workshop laten ervaren. Samen gaan we je eigen vingerafdruk ontdekken en uitwerken. Je bent vrij in je verbeelding: figuratief, abstract, realistisch. De nadruk kan liggen op vormen en kleuren, maar ook op figuren en landschappen. Maar het moet wel jouw beeld worden en geen kopie van wat bestaat.

Denken en schilderen scherpt de geest. We proberen het puntje zo scherp mogelijk te krijgen.

In mei/juni 2013 en juni 2014 zijn er workshops gehouden en met veel succes. 

Hoe ziet de week er uit?

  • Van zaterdag tot zaterdag. Data zijn nog niet bekend, maar het wordt waarschijnlijk begin juni 2014.
  • De workshops worden gehouden op zondag, maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag, twee dagdelen (ochtend en middag), met de mogelijkheid ook nog in de avond door te werken. Je bent echter niet verplicht aan alle dagdelen deel te nemen. Daarin ben je vrij.
  • Donderdag eventueel een bezoek aan Salzburg of een wandeling.

De prijs voor de workshop bedraagt € 300,--, incl. 2x linnen, verf en ander materiaal. Je kunt er ook voor kiezen 4x 3 uur uur te schilderen. Je betaalt dan € 150,- incl. 2x linnen, verf en ander materiaal.

Onderdak: In Werfenweng zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden. Er zijn appartementen en hotels.Wij hebben zelf uitstekende ervaring met de appartementen in Landhaus Rohrmoser. De eigenaar van dit Landhaus is ook eigenaar van het grote atelier (zie foto), dat hij mij, wanneer ik maar wil, ter beschikking stelt. Ik noem het mijn buitenatelier.

De ligging: Werfenweng ligt zeer centraal in het Salzburgerland. Het is een autoluw dorp op een zonrijk plateau op 1000 meter hoogte. Het ligt middenin het bosrijke Tennengebergte, 60 km ten zuiden van Salzburg. Het dorp is trots op een milieuconcept dat de naam ‘Sanfte Mobilität’ draagt. Voor 10 euro p.p. koop je een passe-partout. Met die kaart zijn tal van zaken gratis zoals de transfer van en naar het station (Bischofhofen, ongeveer 15 minuten), fietsen in allerlei soorten en maten, elektro-auto’s, de bus naar Salzburg, vervoer met een lokaal taxibedrijf overdag.

Als je met de trein komt, kun je sowieso een dergelijk kaart kopen. Kom je met de auto dan kun je ook zo’n kaart krijgen. Het is dan de bedoeling dat je de autosleutels inlevert bij het toeristenbureau. Zij bewaren ze in hun kluis. Uiteraard kun je er ook voor kiezen je eigen auto te gebruiken.

De reis: Werfenweng zelf is niet per trein bereikbaar. Vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem reis je via Frankfurt (1 overstap dus) naar Bischofshofen. Daar word je van de trein gehaald en met een gratis shuttle naar je hotel of appartement in Werfenweng gebracht. De terugreis verloopt, natuurlijk in omgekeerde richting, ook zo.

Prima te regelen via de Treinreiswinkel (www.treinreiswinkel.nl). Kijk bij vakanties per trein, dan Oostenrijk en je komt vanzelf uit bij Werfenweng.

Voor meer informatie of enige hulp kun je altijd mailen of bellen.

Loek Klinkhamer, Arnhem, 026-3230844/0629008717

www.loekklinkhamer.com

loek.klinkhamer@kpnmail.nl